ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας για τη μεταφορά των κεντρικών γραφείων της Eurobank στο Ελληνικό

Μνημόνιο Συνεργασίας για τη μεταφορά των κεντρικών γραφείων της Eurobank στο Ελληνικό

Η Eurobank συνήψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Ελληνικό Εταιρεία Ανάπτυξης Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακινήτων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, στη βάση του οποίου τα μέρη θα εξετάσουν την απόκτηση από την τράπεζα ακινήτου εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (Μητροπολιτικός Πόλος Ελληνικού – Αγίου Κοσμά) εντός του οποίου θα αναπτυχθεί υπό την επίβλεψη και διαχείριση κατασκευής της Ελληνικό υψηλό κτήριο (πύργος - tower) αμιγούς χρήσης γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ..

Σύμφωνα με την τράπεζα, η κίνηση αυτή στοχεύει στη συγκέντρωση των κεντρικών γραφείων και των περισσότερων υπηρεσιών της Τράπεζας σε ένα κτήριο που θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές και έχει σκοπό την επίτευξη οικονομιών κλίμακος και σημαντική μείωση του σχετικού λειτουργικού κόστους.

Από την πλευρά της η Lamda Develοpment ανακοίνωσε τα εξής αναφορικά με το εμβληματικό έργο του Ελληνικού:

«Στο πλαίσιο εφαρμογής του επιχειρηματικού σχεδίου για την ανάπτυξη του εμβληματικού έργου του Ελληνικού, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. σύναψε την 22.12.2021 Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Τράπεζα Eurobank Α.Ε., δυνάμει του οποίου τα μέρη θα εξετάσουν την απόκτηση από την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. οικοπέδου (εμβαδού περίπου 18 χιλ. τ.μ.), χωροθετημένου εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός του οποίου θα αναπτυχθεί υπό την επίβλεψη και διαχείριση κατασκευής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. υψηλό κτήριο (πύργος - tower) αμιγούς χρήσης γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα γραφεία της τράπεζας.

Το εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) αποτελεί μία ακόμη συμφωνία για ανάπτυξη χώρων γραφείων στο έργο του Ελληνικού. Ο πύργος γραφείων (tower) εκτιμώμενου ύψους άνω των 100 μ. προορίζεται να αποτελέσει ένα ακόμη μοναδικό τοπόσημο (landmark) της συγκεκριμένης περιοχής και της γενικότερης ανάπτυξης του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ως άνω Μνημόνιο, εφόσον υπογραφεί η οριστική συμφωνία μεταξύ των μερών, η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη του πύργου υπολογίζεται σε 140 εκατ. ευρώ.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ