ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Δεσμευτική συμφωνία με την Hoist Finance για το Project Orbit

Alpha Bank: Δεσμευτική συμφωνία με την Hoist Finance για το Project Orbit
Το ύψος του χαρτοφυλακίου είναι συνολικού οφειλόμενου υπολοίπου 2,1 δισ. ευρώ και συνολικής λογιστικής αξίας ύψους 1,3 δισ. ευρώ με ημερομηνία αναφοράς την 31.12.2020 INTIME

Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι σύναψε δεσμευτική συμφωνία με την Hoist Finance AB αναφορικά με το Project Orbit για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων και άνευ εξασφαλίσεων δανείων λιανικής τραπεζικής.

Το ύψος του χαρτοφυλακίου είναι συνολικού οφειλόμενου υπολοίπου 2,1 δισ. ευρώ και συνολικής λογιστικής αξίας ύψους 1,3 δισ. ευρώ με ημερομηνία αναφοράς την 31.12.2020.

Το τίμημα της συναλλαγής έχει συμφωνηθεί στα 108 εκατ. ευρώ ή 7,4% περίπου του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2022.

Η υπογραφή του Project Orbit αποτελεί το τρίτο σημαντικό ορόσημο σύμφωνα με το σχέδιο της τράπεζας για την μείωση των ΜΕΑ μέσα στο 2021, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των τιτλοποιήσεων Galaxy και Cosmos.

Η συναλλαγή συμβάλλει στην εξυγίανση του ισολογισμού της Alpha Bank, μειώνοντας περαιτέρω τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες και ενισχύοντας τη συνολική μη οργανική μείωση του εν λόγω δείκτη που επιτεύχθηκε κατά το τελευταίο έτος σε περίπου 26 ποσοστιαίες μονάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ