ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Στην Davidson Kempner «κόκκινα» ναυτιλιακά δάνεια 400 εκατ. ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: Στην Davidson Kempner «κόκκινα» ναυτιλιακά δάνεια 400 εκατ. ευρώ
INTIME

Η Τράπεζα Πειραιώς κατέληξε σε συμφωνία με εταιρεία του ομίλου της Davidson Kempner Capital Management LP για την πώληση χαρτοφυλακίου ναυτιλιακών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μεικτής λογιστικής αξίας 400 εκατ. ευρώ.

Το συμφωνηθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 53% περίπου της μεικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου. Η συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις όρους και εγκρίσεις και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η συναλλαγή μειώνει τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του Ομίλου της Πειραιώς Financial Holdings σε 15% από 16% που ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και αυξάνει αντίστοιχα τον δείκτη κάλυψης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων σε 40% περίπου από 39% προηγουμένως.

Η αναμενόμενη κεφαλαιακή επίπτωση από τη συναλλαγή διαμορφώνεται περί τις - 20 μονάδες βάσης επί του συνολικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Πειραιώς Financial Holdings στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Συνυπολογίζοντας και τις υπογραφείσες συναλλαγές Mayfair (ανακοινώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2021) και Sunrise II (ανακοινώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2021), ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Πειραιώς Financial Holdings θα ενισχυθεί περισσότερο από 100 μονάδες βάσης σε σχέση με τον δείκτη της 30ης Σεπτεμβρίου 2021, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η οργανική παραγωγή κεφαλαίου του τετάρτου τριμήνου 2021 και η αναμενόμενη επίπτωση από τη συναλλαγή Thalis (απόσχιση της δραστηριότητας των υπηρεσιών αποδοχής καρτών), η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ