ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πως σχολιάζουν τα ξένα MME το σημερινό Eurogroup

Πως σχολιάζουν τα ξένα MME το σημερινό Eurogroup

Καθοριστικό για το μέλλον των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς είναι το σημερινό Eurogroup που ξεκινά το πρωί στο Άμστερνταμ.

Τα ξένα ΜΜΕ αφιερώνουν αρκετό χώρο για τις εξελίξεις με τα περισσότερα όμως να μην είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξα για την τελική του έκβαση.

Το πρακτορείο Reuters σχολιάζει ότι αν υπάρξει επαρκής πρόοδος στη σημερινή συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών, η συμφωνία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε νέα έκτακτη συνάντησή τους στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

«Ένα καλό σημάδι θα είναι εάν στο αυριανό Eurogroup ανακοινωθεί ότι θα υπάρξει μια δεύτερη έκτακτη συνεδρίαση (Eurogroup)», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο πρακτορείο.

«Πρόκληση για την Αθήνα η επίτευξη συμφωνίας» σημειώνει η γαλλική «Le Figaro» καθώς σημειώνεται ότι μόνο έτσι θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.

Απαισιόδοξος σχετικά με τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup εμφανίζεται ο γνωστός δημοσιογράφος Peter Spiegel ο οποίος σημειώνει ότι στην καλύτερη να υπάρξει σήμερα σύγκλιση των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Guardian επαναφέρει τον κίνδυνο της στάσης πληρωμών από την Αθήνα και θεωρεί κομβικής σημασίας την εξέλιξη του σημερινού Eurogroup καθώς σημειώνει ότι η Αθήνα πρέπει να καταβάλει 5δις ευρώ στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ τους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ