ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονόμου: Ενίσχυση 27,7 εκατ. ευρώ σε 100 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους

Οικονόμου: Ενίσχυση 27,7 εκατ. ευρώ σε 100 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους
Η φετινή επιχορήγηση είναι αυξημένη κατά περίπου 14% σε σχέση με πέρυσι INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μέσα από μία ανάρτηση στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενημέρωσε για την οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν 100 μικροί νησιωτικοί και ορεινοί Δήμοι.

Πρόκειται για το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ που θα κατανεμηθεί αναλόγως των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών των δήμων, στο πλαίσιο σχετικής κυβερνητικής δέσμευσης. Το ποσό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Η φετινή επιχορήγηση είναι αυξημένη κατά περίπου 14% από πέρυσι, ενώ με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα έχουν αναμορφωθεί τα κριτήρια, και περιλαμβάνονται ακόμη 11 νέοι δήμοι, εκ των οποίων πέντε μικροί νησιωτικοί (Πόρου, Σπετσών, Κυθήρων, Σκοπέλου, Μήλου) και έξι ορεινοί (Ερυμάνθου, Ζηρού, Ζίτσας, Βόρειας Κέρκυρας, Διρφύων-Μεσσαπίων, Μαλεβιζίου).

«Κατανέμονται 27,7 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους σε 100 μικρούς νησιωτικούς & ορεινούς δήμους σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Φέτος η επιχορήγηση αυξήθηκε περίπου 14% & συμπεριλήφθηκαν 11 νέοι δήμοι. Με σχέδιο στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες στην πράξη», επισημαίνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ