Κικίλιας στο Reuters: Η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position του Τουρισμού
Για τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και την έναρξη της τουριστικής περιόδου τον Μάρτιο μίλησε στο Reuters ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα θα αρχίσει τον Μάρτιο, νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις για το φετινό καλοκαίρι.
«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022. Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θέλουν να παρατείνουν την τουριστική περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο», δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.
Το 2021 η Ελλάδα ξεπέρασε κατά πολύ τον στόχο της για τα τουριστικά έσοδα, γεγονός το οποίο ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως «μια θετική ένδειξη που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», υπογραμμίζοντας ότι «η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινά για εμάς φέτος την 1η Μαρτίου» και πως υπάρχει ήδη αυξημένη ζήτηση των επισκεπτών για την Ελλάδα.
«Μετά από την τεράστια παγκόσμια κρίση της δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν να ταξιδέψουν, να απολαύσουν τις διακοπές τους, να ξοδέψουν χρήματα. Και νομίζω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position», τόνισε ο κ. Κικίλιας.
Έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής στο πρώτο δίμηνο: Γιατί η δυτική Ελλάδα δοκιμάζεται από ισχυρά φαινόμενα
09:41
Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στο Νεπάλ: 17 νεκροί και 24 τραυματίες
09:31
Μυστική έκθεση των Δημοκρατικών αποκαλύπτει πως η στήριξη στο Ισραήλ κόστισε ψήφους στην Κάμαλα Χάρις
09:25
Βρέθηκε γιγάντια θερμική λίμνη στην Αλβανία σε βάθος 127 μέτρων - Γιατί αιφνιδιάσε τους επιστήμονες
09:11