ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H S&P αναβάθμισε την ελληνική οικονoμία - Μια ανάσα πριν από την επενδυτική βαθμίδα

H S&P αναβάθμισε την ελληνική οικονoμία - Μια ανάσα πριν από την επενδυτική βαθμίδα
Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας αποτελεί διακαή στόχο για την ελληνική οικονομία AP Foto/Henny Ray Abrams

Μία ανάσα πριν από την επενδυτική βαθμίδα βρίσκεται πλέον η ελληνική οικονομία, καθώς ο επενδυτικός οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας σε ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές, έναντι ΒΒΒ προηγουμένως.

Παράλληλα, η S&P προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης για την Ελλάδα 3,4% για το 2022, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, μολονότι η χώρα δεν έχει τόσο μεγάλη έκθεση στη Ρωσία.

Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας αποτελεί διακαή στόχο για την ελληνική οικονομία, ανοίγοντας το δρόμο της ακόμη φθηνότερης χρηματοδότησης από τις αγορές.

Την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση από την S&P εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του αναφέρει: «Η αναβάθμιση από την S&P μετά από δύο χρόνια πανδημίας και εν μέσω πολέμου επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

»Είμαστε μια ανάσα από την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, μια σφραγίδα αξιοπιστίας που θα αναβαθμίσει τις επενδυτικές και αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας. Συνεχίζουμε σταθερά με την ίδια σοβαρότητα, προσήλωση και σκληρή δουλειά για την τελική ευθεία!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ