ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εποχή για την Alpha Αστικά Ακίνητα - Στην τελική ευθεία το Project Skyline

Νέα εποχή για την Alpha Αστικά Ακίνητα - Στην τελική ευθεία το Project Skyline

Την ενσωμάτωση της δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων της Alpha Real Estate Management and Investments ως μέρος της γενικότερης διαδικασίας μετασχηματισμού της, ανακοίνωσε η Alpha Αστικά Ακίνητα, εταιρεία του Ομίλου Alpha Bank.

Στο πλαίσιο του Project Tomorrow, που ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2021, ο Όμιλος της Alpha Bank προχωρά στη συγκέντρωση των εργασιών παροχής υπηρεσιών της AREMI με αυτές, της επίσης θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου, Alpha Αστικά Ακίνητα, δημιουργώντας μία νέα ηγέτιδα εταιρεία, η οποία και θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης και εκμετάλλευσης για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση κ.λπ.), εκμεταλλευόμενη τη θετική συγκυρία για την εγχώρια αγορά ακινήτων.

Νέα Διοίκηση στην Alpha Aστικά Ακίνητα

Παράλληλα, σε σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε ο διορισμός του κ. Γεώργιου Ποιμενίδη στη θέση του Μη Εκτελεστικού Προέδρου και του κ. Γεώργιου Σπηλιόπουλου στη θέση του μη Εκτελεστικού Αντιπροέδρου. Ο κ. Ιωάννης Γκάνος, μέχρι πρότινος επικεφαλής στην AREMI, αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της νέας Αlpha Αστικά Ακίνητα.

Η ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της Αlpha Αστικά Ακίνητα σε εταιρεία αποκλειστικού σκοπού παροχής υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων, θα οδηγήσει σε ανάπτυξη εργασιών, καθώς πλέον η εταιρεία θα καλύπτει το σύνολο των εταιρειών του Ομίλου της Alpha Bank, τα ακίνητα που έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του Project Skyline αλλά και τρίτους, εκτός Ομίλου Πελάτες, που επιθυμούν την αποδοτική διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους.

Παράλληλα, η νέα εταιρεία θα αξιοποιήσει την πολυετή τεχνογνωσία του Ομίλου στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων, με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση νέων ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και την εδραίωση πρωταγωνιστικού ρόλου στην ελληνική αγορά ακινήτων, δεδομένων των θετικών προοπτικών του κλάδου, λόγω της αυξανόμενης πιστωτικής επέκτασης και ρευστότητας.

Ο μετασχηματσμός της ΑΑΑ, εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο (Project Skyline) του Ομίλου για την ενίσχυση της παρουσίας του στην αγορά ακινήτων και τη δημιουργία διαφοροποιημένων πηγών εσόδων. Πέραν της ανάδειξης της ΑΑΑ σε μία ισχυρή εταιρεία παροχής υπηρεσιών, το ίδιο σχέδιο προβλέπει και τη δημιουργία μίας νέας επενδυτικής εταιρείας ακινήτων, η οποία και θα αναλάβει τη διαχείριση ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ανακτηθέντων ακινήτων του Ομίλου, αξίας άνω των Eυρώ 500 εκατ., μεταξύ των οποίων και το σημερινό χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Alpha Αστικά Ακίνητα.

Τα εν λόγω ακίνητα θα μεταβιβασθούν σε εταιρεία - όχημα του Project Skyline, το πλειοψηφικό πακέτο του οποίου θα δοθεί, με την ολοκλήρωση του εν εξελίξει διαγωνισμού σε στρατηγικό επενδυτή, με την Alpha Bank να διατηρεί μειοψηφική συμμετοχή στο νέο σχήμα προκειμένου να επωφεληθεί από την αναμενόμενη περαιτέρω αύξηση των αξιών στην ελληνική αγορά ακινήτων. Για το Project Skyline εξέφρασε ενδιαφέρον διψήφιος αριθμός επενδυτών, από το εξωτερικό και την Ελλάδα και η διοίκηση του Ομίλου αναμένεται να ανακοινώσει, μέσα στις επόμενες ημέρες, τον προτιμητέο επενδυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ