ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Συμφωνία για όλα στο Eurogroup" θέλει ο Ντάισελμπλουμ

"Συμφωνία για όλα στο Eurogroup" θέλει ο Ντάισελμπλουμ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/OLIVIER HOSLET

Την επιθυμία του να υπάρξει στο Eurogroup της 24ης Μαΐου μία πλήρης συμφωνία "για τα πάντα" εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι «το καλό είναι πως στην τελευταία συνεδρίαση υπήρχαν πολύ λίγες κόκκινες γραμμές για το χρέος. Το μόνο «όχι» είναι το ονομαστικό κούρεμα του χρέους».

Ο Ντάισελμπλουμ αναμένει πως μέχρι τις 24 Μαΐου θα έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Μεταξύ αυτών είναι οι περικοπές δαπανών και τα σχέδια για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις.

«Ο δρόμος που προτείνω για τη συνέχεια είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε βραχυπρόθεσμα, τι μπορούμε να κάνουμε για αναδιάρθρωση του χρέους, για την γρήγορη αντικατάσταση ορισμένων ακριβών δανείων με φθηνότερα» σημείωσε. «Δεύτερον τι μπορούμε να κάνουμε στο τέλος του προγράμματος. Τρίτον, μακροπρόθεσμα πώς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι όλα θα παραμείνουν σε τροχιά τις επόμενες δεκαετίες. Φυσικά αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο» τόνισε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ