ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Προστατεύουμε το 90% των δανειοληπτών

Σταθάκης: Προστατεύουμε το 90% των δανειοληπτών

Η ίδρυση ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων βρίσκεται στον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας για τη διευκόλυνση των υποψήφιων επενδυτών.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης με συνέντευξή του στα «Νέα» επισημαίνει ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία Αναπτυξιακού Ταμείου, κάτι που θα γίνει μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου τις επόμενες εβδομάδες.

Ο ίδιος τονίζει πως το 90% των δανειοληπτών προστατεύεται από τη συμφωνία με τους δανειστές. «Συμφωνήσαμε να προχωρήσει η απελευθέρωση των επιχειρηματικών και καταναλωτικών δανείων με εξαίρεση αυτά που συνδέονται με την πρώτη κατοικία, όπως ισχύει για πολλές κατηγορίες μικροεπιχειρηματικών και σε περιπτώσεις και καταναλωτικών δανείων. Συνεπώς εξαιρούνται τα στεγαστικά δάνεια και όλες οι άλλες κατηγορίες δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία», σημείωσε ο υπουργός.

Κατά τον ίδιο προστατεύεται η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών. «Το μόνο κριτήριο που θα υπάρχει για τα δάνεια που συνδέονται με πρώτη κατοικία είναι η αντικειμενική αξία να μην υπερβαίνει τα 140.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, αυτό καλύπτει πάνω από 90% των περιπτώσεων, δηλαδή πρόκειται για προστασία ισχυρότερη ακόμα και εκείνης που προσφέρει ο νόμος για τους πλειστηριασμούς που παρουσιάσαμε το φθινόπωρο», προσέθεσε.

Τέλος, ο Γιώργος Σταθάκης δεν κρύβει ότι θα ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομίας όσο τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη ο Πρωθυπουργός και εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, εκτός αν υπάρξει ανάγκη, «οπότε θα ζητήσουμε εκλογές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ