Εντολή της Μέρκελ στον Σόιμπλε να εγκρίνει τη δόση προς την Ελλάδα
Εντολή στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «να τελειώσει ήρεμα, ήσυχα και ως την Τρίτη το ζήτημα της ελληνικής χρηματοδότησης» έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από τη γερμανική εφημερίδα «ακόμα και οι ισχυροί υπουργοί, οφείλουν να υποχωρούν όταν δέχονται εντολή από τους ηγέτες των κομμάτων τους».
Η γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας να προχωρήσει την Τρίτη στην έγκριση της εκταμίευσης της δόσης προς την Αθήνα, πριν από τη Σύνοδο της G7.
Η Suddeutsche Zeitung αναφέρει επίσης ότι η Μέρκελ δεν θέλει παραμείνει ανοικτό το ελληνικό ζήτημα μέχρι τη νέα Σύνοδο Κορυφής, κάτι που σημαίνει ότι ο Σόιμπλε οφείλει να αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο για να λάβει την επόμενη δόση.
Οι νέοι εμφύλιοι σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και το κυβερνητικό «κοστούμι» του Αλέξη Τσίπρα
16:00
Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για κατοχή κοκαϊνης και κάνναβης
15:55
Σε συζητήσεις για το νέο, μυστηριώδες πρότζεκτ των Daniels o Τσαρλς Μέλτον
15:44
Οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν συνεχίζονται στο Μπούργκενστοκ, λέει το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών
15:33