Την επόμενη εβδομάδα συζητείται και ψηφίζεται ο αναπτυξιακός νόμος
Τρίμηνη παράταση δίνει η κυβέρνηση σε περίπου 6.300 επιχειρήσεις που ήταν ενταγμένες στους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους να ολοκληρώσουν το 50% της επένδυσή τους, ώστε να μην απενταχθούν.
Με τροποποίηση που επέφερε στον αναπτυξιακό νόμο ο υπουργός Οικονομίας, Γιώγος Σταθάκης, δίνεται παράταση μέχρι τις 31/3/2017. Με την αρχική ρύθμιση η καταληπτική προθεσμία ήταν 31/12/2016.
Με άλλη αλλαγή του Γιώργου Σταθάκη, καταργείται οποιοδήποτε περιορισμός στην έννοια της ιδίας συμμετοχής. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας η χρηματοδότηση των επενδύσεων θα γίνεται είτε μέσω ιδίων κεφαλαίων, είτε με εξωτερική χρηματοδότηση με την προϋπόθεση ότι το 25% του συνολικού κόστους δεν περιέχει καμία κρατική ή δημόσια συμμετοχή.
Ο αναπτυξιακός νόμος εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια την προσεχή Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να ψηφιστεί.
Φωτιά σε δασική έκταση στην Ανατολή Λάρισας - Σηκώθηκαν πέντε εναέρια μέσα
15:35
Το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Μαζωνάκη: Χιλιάδες τον αποχαιρέτησαν με δάκρυα, τραγούδια και χορό
15:29
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Γιώργο Μαζωνάκη: «Είμαι συγκλονισμένος από τον άδικο χαμό του»
15:21
«Οδύσσεια»: Η πιο εμπορική ταινία στην ιστορία της Universal - Οδήγησε το box office σε νέα ύψη
15:12