ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η απλή αναλογική «φοβίζει» τους επενδυτές

Η απλή αναλογική «φοβίζει» τους επενδυτές

Την ανησυχία τους πως πιθανή αλλαγή του εκλογικού νομού με εισαγωγή της απλής αναλογικής θα βυθίσει την Ελλάδα στην ακυβερνησία και θα επιτείνει την αβεβαιότητα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εξέφρασαν στο CNN Greece επενδυτές οι οποίοι μετείχαν στο συνέδριο που διοργάνωσε η Capital Link στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, η απλή αναλογική μπορεί να φαντάζει ως επιλογή που αντανακλά τη βούληση του εκλογικού σώματος, ωστόσο στην πράξη μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένη ακυβερνησία, κάτι που η ευάλωτη ελληνική οικονομία δεν αντέχει.

Κατά τους ίδιους η πεποίθηση κάποιων πως η απλή αναλογική θα οδηγήσει σε κυβερνήσεις συνεργασίας ή σε διευρυμένα κυβερνητικά σχήματα μέλλει να αποδειχθεί, δεδομένου ότι η ωριμότητα και το πνεύμα συνεργασίας που έχουν επιδείξει οι πολιτικοί σχηματισμοί στην Ελλάδα έως σήμερα είναι από τις αιτίες που επέτειναν την οικονομική κρίση στη χώρα.

«Στην Ελλάδα η αβεβαιότητα γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις είναι ο πρωταρχικός κίνδυνος που αξιολογούν οι επενδυτές, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν πολλάκις πληγεί από τις πολιτικές παλινωδίες», ανέφερε στο CNN Greece θεσμικός επενδυτής.

Μιλώντας στο συνέδριο της Capital Link ο Τζίμι Αθανασόπουλος επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικής Ευθύνης του διεθνούς επιχειρηματικού Ομίλου Libra και πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, επισήμανε ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα.

Το επιτελικό στέλεχος της εταιρείας Odyssey Venture Partners Θανάσης Καλέκος, επισήμανε ότι οι ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις μπορούν να σταθούν διεθνώς και να ανταγωνισθούν ακόμη και τις επιχειρήσεις στο Σίλικον Βάλεϊ. Επισήμανε πάντως, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. θα πρέπει να μεγεθυνθούν προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση στην χρηματοδότηση, στην εκπαίδευση του προσωπικού τους κλπ.

Το CNN Greece ήταν media partner του συνεδρίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ