Ντάισελμπλουμ: Συζήτηση για το χρέος το 2018

Στο ελληνικό πρόγραμμα, στο θέμα του χρέους και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από το Brexit αναφέρθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ την Τετάρτη.
Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε πως η Ελλάδα είναι η πιο προστατευμένη χώρα της Ευρώπης από ενδεχόμενες επιπτώσεις του Brexit λόγω της κάλυψής της από τα ευρωπαϊκά χρήματα και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Μιλώντας σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων στη Χάγη, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ακόμη πως «αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Πρέπει επίσης η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε απολύτως. Και εφόσον το πρόγραμμα τηρηθεί όπως έχει συμφωνηθεί, προς το τέλος του 2018 μπορούμε να επανέλθουμε στη συζήτηση και για το χρέος και για τα πλεονάσματα».
«Αν το πρόγραμμα δεν τηρηθεί θα προκληθεί νέα ζημιά για την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup διαβεβαιώνοντας πάντως, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι έχει εποικοδομητική συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και γενικότερα με τις ελληνικές αρχές.

AEGEAN: Ακυρώνει τις πτήσεις για Τελ Αβίβ, Βηρυτό, Αμμάν και Ερμπίλ - Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες
12:59
ΗΠΑ: «Πράσινο φως» από τον Τραμπ για τη συγχώνευση των US Steel και Nippon Steel
12:49
Μέση Ανατολή: «Αν συνεχίσετε η Τεχεράνη θα καεί» απειλεί το Ιράν ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας (pics&vid)
12:39
Στην Τρίπολη ο Νίκος Ανδρουλάκης για την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Πελοποννήσου
12:30.jpg?t=KUHoP69_Fb1WrsgwtxisMg)