ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρεμβάσεις για ταχύτερη αναδιάρθρωση επιχειρηματικών δανείων

Παρεμβάσεις για ταχύτερη αναδιάρθρωση επιχειρηματικών δανείων

Νομοθετικές αλλαγές προκειμένου να διευκολυνθεί η αναδιάρθρωση δανείων βιώσιμων επιχειρήσεων, χωρίς να βρίσκονται υπό την απειλή των ποινικών ευθυνών τα τραπεζικά στελέχη, προωθεί η κυβέρνηση.

Οι ηγεσίες των τραπεζών έχουν χαρακτήρισει επιτακτική την ανάγκη αναμόρφωσης του πτωχευτικού κώδικα και επίλυσης των ζητημάτων που σχετίζονται με τις ποινικές ευθύνες των τραπεζικών στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης υπό το συντονισμό της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης καταρτίζουν διατάξεις που θα επιτρέψουν στα τραπεζικά στελέχη και τις ειδικές επιτροπές των πιστωτικών ιδρυμάτων μέσα από συγκεκριμένα βήματα και ειδική διαδικασία να ρυθμίζουν δανειακές οφειλές και να αναδιαρθρώσουν δάνεια, χωρίς να απειλούνται με κακουργηματικής φύσης διώξεις.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης διαψεύδουν πληροφορίες που υποστηρίζουν πως σχεδιάζεται μια νομοθετική διάταξη που θα παρέχει «ασυλία» στις τραπεζικές διοικήσεις.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη θα πρόκειται για μια οριοθετημένη διαδικασία που θα καθιστά σαφές πως θα γίνεται η αναδιάρθρωση δανείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ