Εκπνέει σήμερα ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Κληρώνει σήμερα για την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς εκπνέει ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ.
Στόχος είναι να εμφανιστεί έστω και ένας από τους φερόμενους ως διεκδικητές - Ιταλικοί και Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι -, ώστε η εταιρεία να παραμείνει όρθια. Αν ωστόσο δεν προσέλθει ουδείς και ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ κηρυχθεί άγονος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Η εκκαθάρισή της φαίνεται ως πιθανή επιλογή, καθώς θα πρέπει να επιστρέψει στον προϋπολογισμό 750 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν διαθέτει.
Σύμφωνα μάλιστα με πηγές που επικαλείται το Reuters, τουλάχιστον η ιταλική εταιρεία θα υποβάλει σήμερα προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ δρομολογεί ήδη τη δημιουργία ενός διάδοχου σχήματος μέσω θυγατρικής εταιρείας, ενώ ανάλογα σχέδια κάνει και το υπουργείο Οικονομικών. Η ΓΑΙΑΟΣΕ εξετάζει ήδη την πρόσληψη συμβούλου προκειμένου να υποβάλει αίτημα για χορήγηση άδειας για επιβατικές μεταφορές. Σημειωτέον ότι δύο ιδιωτικές εταιρείες έχουν ήδη λάβει άδεια για εκτέλεση εθνικών και διεθνών εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών.
Περιφέρεια Αττικής για Προσφυγικά: Δεν υφίσταται κανένα σενάριο κατεδάφισης ή εμπορευματοποίησης
13:39
Πέθανε η ηθοποιός Ελπίδα Μαζαράκη – Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο
13:38
Πρωτομαγιά χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο - Ποια δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία
13:37
Βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις του 89χρονου στον Κεραμεικό: Το χρονικό των πυροβολισμών από τον ΕΦΚΑ στο Εφετείο
13:31