ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν σχολιάζει τις δηλώσεις Κατρούγκαλου το ΔΝΤ

Δεν σχολιάζει τις δηλώσεις Κατρούγκαλου το ΔΝΤ
Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις IMF

Αρνήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις τις αναφορές του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι το ΔΝΤ είναι «ακραίος παίχτης» στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά.

Ερωτηθείς σχετικώς στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον ο Ράις δήλωσε πως γνωρίζει τις αναφορές του Έλληνα υπουργού Εργασίας, ωστόσο αρνήθηκε να τις σχολιάσει.

«Δεν θέλω να σχολιάσω», είπε και αρκέσθηκε να προσθέσει πως το ΔΝΤ συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές και τους λοιπούς θεσμούς για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η αξιολόγηση των θεσμών θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα και πως από την επομένη εβδομάδα τα κλιμάκια του ΔΝΤ στην Αθήνα θα ξεκινήσουν την επισκόπηση και τη σύνταξη της έκθεσης του άρθρου 4 του καταστατικού του ΔΝΤ.

Ερωτηθείς εκ νέου για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις θέσεις του Ταμείου ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως οι εργασιακές αλλαγές είναι κάτι που θα τεθεί υπό εξέταση κατά τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM και όπως είπε είναι κάτι που «σίγουρα θα απασχολήσει την σε βάθος αξιολόγηση που θα γίνει για την κατάρτιση της έκθεση του άρθρου 4».

Τέλος, ερωτηθείς για τις πληροφορίες που αναφέρουν πως θα υπάρξει σύγκληση του Washington Group -δηλαδή της ομάδας στην οποία μετέχουν η Κριστίν Λαγκάρντ μαζί με τον Π. Τόμσεν, από την πλευρά του ΔΝΤ, ο Μ. Ντράγκι με τον Μ. Κερέ, από την πλευρά της ΕΚΤ, ο Π. Μοσκοβισί με τον Μ. Μπούτι, από την πλευρά της Κομισιόν, ο Γ. Ντάισελμπλουμ με τον Τ. Βίζερ, από τη μεριά του Eurogroup, και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε και της Γαλλίας, Μ. Σαπέν- αρκέσθηκε να δηλώσει πως «η Ελλάδα θα συζητηθεί σε διάφορά φόρα στο πλαίσιο της Ετήσιας Διάσκεψης του ΔΝΤ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ