ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ και άλλες σημαντικές ΔΕΚΟ στο νέο υπερταμείο

Σημαντικές ΔΕΚΟ οι οποίες περνούν στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (το νέο υπερταμείο)  περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τα 2,8 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο νέο υπερταμείο περνούν, σύμφωνα με το προσχέδιο, οι εταιρείες ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και Δ.Ε.Η.

Εκτός του υπερταμείου σε σχέση με την επίσημη λίστα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα και περιλαμβάνεται στο τεχνικό μνημόνιο του Ιουνίου είναι ο ΑΔΜΗΕ αλλά και η ΕΑΒ.

Το προσχέδιο του νομοσχεδίου “για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων" το οποίο αναμένεται  να κατατεθεί αύριο στη Βουλή, περιλαμβάνονται οι “εκκρεμότητες” στο πεδίο του υπουργείου εργασίας αλλά και σειρά διατάξεων για την αγορά ενέργειας, αλλά και μεταφορών. Σε ειδικό κεφάλαιο του υπουργείου μεταφορών ορίζεται, επίσης, ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ συνάπτει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμβαση εκμίσθωσης διάρκειας έως δέκα (10) ετών για το τροχαίο υλικό.

Επιπλέον, ορίζεται ότι κατά την εκτέλεση των συμβάσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών το Δημόσιο δύναται να επιτρέπει εκχώρηση απαιτήσεων των παρόχων από τις συμβάσεις αυτές μέσω σύναψης ειδικότερων συμφωνιών μεταξύ των παρόχων, ως εκχωρητών, και το Δημόσιο, τον ΟΣΕ Α.Ε. ή τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ως εκδοχέων, για την εξόφληση οφειλών προς τους ανωτέρω φορείς, όπως μισθώματα από συμβάσεις μίσθωσης μονάδων τροχαίου υλικού ή αμοιβών για παροχή υπηρεσιών συντήρησης τροχαίου υλικού ή άλλων υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!