ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Sotheby's δημοπρατεί τη συλλογή του Ντέιβιντ Μπάουι

Η Sotheby's δημοπρατεί τη συλλογή του Ντέιβιντ Μπάουι

Τα «διαμάντια» της συλλογής του Ντέιβιντ Μπάουι θα βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's και η αντίστροφη μέτρηση για τη διήμερη διαδικασία που προγραμματίζεται στο Λονδίνο για τις αρχές Νοεμβρίου έχει αρχίσει.

Η συλλογή έργων τέχνης του Μπάουι τιμολογείται στα 12 εκατ. δολάρια και σε αυτή περιλαμβάνονται έργα των Χένρι Μουρ, Πάμπλο Πικάσο, Μαν Ρέι, Φράνσις Πικάμπια, Μαρσέλ Ντισάν, Ζαν Μισέλ Μπασκιά, Γκίλμπερτ εντ Τζορτζ, Ντέμιαν Χερστ, Κρις Οφίλι, αλλά και Τιντορέτο. Το πλέον σημαντικό ωστόσο είναι πως τα 250 και πλέον έργα που θα δημοπρατηθούν είναι αντιπροσωπευτικά της προσωπικότητας του συλλέκτη τους.

Έτσι, δεν αποκλείεται οι τιμές να εκτοξευθούν πολύ πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις, λαμβάνοντας υπόψη την προστιθέμενη αξία που δίνει στη συλλογή το γεγονός ότι τα έργα ανήκαν σε μια προσωπικότητα όπως του Ντέιβιντ Μπάουι.

Το ακριβότερο έργο είναι το «Air Power» του Ζαν Μισέλ Μπασκιά που αναμένεται να φτάσει τα 3,8 εκατ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ένας πίνακας που συνδημιούργησε ο Ντέιβιντ Μπάουι με την Ντέμιαν Χερστ το 1995, και ο οποίος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 275.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ