Π. Μοσκοβισί: Στην Ευρώπη το «μπαλάκι» για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Την ευθύνη για περαιτέρω κινήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους επέρριψε στην Ευρώπη, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί.
Απαντώντας σε επιστολή 36 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου την Παρασκευή, ο κ. Μοσκοβισί υπενθύμισε πως το Eurogroup είχε ζητήσει μεταρρυθμίσεις και δέσμευση τήρησης τους, σε αντάλλαγμα για συζήτηση για το χρέος.
«Θα ήθελα να επισημάνω ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, οι μόνοι πιστωτές βάσει των προγραμμάτων στήριξης, είναι αρμόδια για την λήψη της σχετικής απόφασης», απάντησε ο κ. Μοσκοβισί.
Ο επίτροπος τόνισε πως αναμένει να ξεκινήσει η διαδικασία των συζητήσεων το φθινόπωρο του 2017. «Η μπάλα είναι ξεκάθαρα στη δική του περιοχή», είπε αναφερόμενος στην Ευρώπη.
Από μεριάς της Κομισιόν θα «υποστηρίξει αυτή την καίρια διαδικασία για την Ελλάδα και την ευρωζώνη».
Explainer video: Πώς η κυκλική οικονομία μπορεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου
08:33
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και κέντρο - Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
08:33
Απαγορεύεται στη Ρωσία το οσκαρικό «Mr Nobody Against Putin» - «Προπαγανδίζει τον εξτρεμισμό»
08:27
Συνεχίζονται οι αινιγματικές αναρτήσεις του Λευκού Οίκου - Νέες εικόνες με πίξελς και βίντεο
08:23