ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πυρετός διεργασιών για τις διοικήσεις σε Πειραιώς και Εθνική

Πυρετός διεργασιών για τις διοικήσεις σε Πειραιώς και Εθνική

Τα ονόματα του Νίκου Καραμούζη για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς και του Τάκη Θωμόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας είναι αυτά που ακούγονται εντόνως τις τελευταίες ώρες στην τραπεζική αγορά.

Αν και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις αποφάσεις που θα λάβουν οι αρμόδιες Επιτροπές Επιλογής της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής, ωστόσο πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί φέρουν τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος να υποστηρίζει και τις δύο υποψηφιότητες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη και από τις δυο επιλογές, ωστόσο δεν είναι σε θέση να επιβάλει τις απόψεις της στον SSM, στο οποίο ανήκει η τελική κρίση.

Για τη θέση του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς έχει «κληρώσει» ο Γιώργος Χατζηνικολάου, ενώ για την θέση του CEO στη λίστα με τους υποψηφίους πέραν από το Νίκο Καραμούζη βρίσκονται ο επικεφαλής της Citigroup για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Λίνος Λέκκας και ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, Σπύρος Παπασπύρου.

Ο κ. Καραμούζης τοποθετήθηκε μέσω twitter στο ζήτημα δηλώνοντας τα εξής: "Συγκεκριμένοι κύκλοι διακινουν σκόπιμα αβάσιμες φήμες τις τελευταίες ημέρες για μετακίνηση μου απο την Eurobank.Θα τους απογοητεύσω".

Αν και αρχικά είχαν ακουσθεί τα ονόματα του νυν διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς, Γιώργου Πουλόπουλου, του Μιχάλη Κολακίδη, πρώην στελέχους της Eurobank και νυν οικονομικού διευθυντή του Τιτάνα και του Θεόδωρου Καλαντώνη, αναπληρωτή CEO της Eurobank, τα εν λόγω στελέχη φέρονται να είναι εκτός προεπιλογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς για τη θέση του προέδρου της Εθνικής η «short list» περιλαμβάνει εκτός από τον πολύπειρο Τάκη Θωμόπουλο, τον Γιώργο Ζανιά που είχε διατελέσει πρόεδρος της τράπεζας, το Δημήτρη Τσιτσιράγκο επικεφαλής του IFC, βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας και ένα Έλληνα τραπεζίτη του εξωτερικού , το όνομα του οποίου δεν έχει καταστεί γνωστό (φέρεται να συνδέεται με τη Λούκα Κατσέλη).

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις για την Πειραιώς δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμα και αύριο 19 Οκτωβρίου, καθώς υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της τράπεζας. Οι δε αποφάσεις για την Εθνική αναμένεται να ληφθούν του αργότερο στο τέλος Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ