Αναβλήθηκε η συνάντηση Σκουρλέτη - θεσμών
Αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η προγραμματισμένη για απόψε συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Ο υπουργός αναμένεται να ενημερώσει τα στελέχη των ΔΝτ, ΕΕ , ΕΚΤ και ESM για τις προσφορές που υποβλήθηκαν στη ΔΕΗ για την εξαγορά του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ από την ιταλική TERNA και την κινεζική State Grid.
Η διαδικασία προχωρά στη βάση της συμφωνίας με τους θεσμούς που προβλέπει ότι στο τέλος της διαδικασίας το Δημόσιο θα ελέγχει άμεσα ή έμμεσα το 51% των μετοχών του Διαχειριστή.
Στη συνάντηση της επόμενης εβδομάδος θα γίνει μια αποτίμηση της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου και των συνθηκών πρόσβασης στην αγορά από εναλλακτικούς προμηθευτές.
Ακόμη, θα εξετασθούν ζητήματα σχετικά με την πραγματοποίηση της πρώτης δημοπρασίας ηλεκτρικής ενέργειας με το πλαίσιο του μηχανισμού ΝΟΜΕ και την ενδυνάμωση της οικονομικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
SPONSORED
Γαλλία: Ο πρωθυπουργός Λεκορνί αποκλείει ευρείες μειώσεις φόρων στα καύσιμα
23:39
Νότια Αφρική: Οι αρχές απομάκρυναν 400 αλλοδαπούς από το Ντέρμπαν
23:27
Μετέωρο το προσχέδιο συμφωνίας ΗΠΑ - Ιράν: Οι λεπτές ισορροπίες μεταξύ διπλωματίας και απειλών
23:14
Αποκαλύψεις για τον Άντριου: Η βασίλισσα Ελισάβετ ασκούσε πιέσεις για το διορισμό του
23:06