ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Μοσκοβισί: «Θέλουμε την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρωζώνης»

Π. Μοσκοβισί: «Θέλουμε την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρωζώνης»
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ελπίδα του ότι η συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου θα είναι θετική για την Ελλάδα, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως θα προσπαθήσουν να σχεδιάσουν τι θα γίνει μεσοπρόθεσμα με το ελληνικό χρέος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ακόμα ότι «θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρωζώνης», ενώ τάχθηκε υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Θα αρχίσουμε τη συζήτηση για το χρέος στο Eurogroup της Δευτέρας. Κι αυτό σημαίνει φυσικά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, αλλά και να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε τι μπορεί να γίνει μεσοπρόθεσμα αλλά να εφαρμοστεί στο τέλος του προγράμματος. Ελπίζω αυτή η συζήτηση να είναι όσο πιο ολοκληρωμένη και εποικοδομητική γίνεται», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί υπογραμμίζοντας πως η συνεδρίαση του Eurogroup είναι πάντα με την Ελλάδα.

«Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα, στον πυρήνα της Ευρωζώνης», ανέφερε επισημαίνοντας πως «η συνεδρίαση της Δευτέρας είναι σίγουρα μία από τις κρίσιμες συναντήσεις στην οποία θα αποτιμήσουμε την πρόοδο και θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα ή θα σταθμίσουμε αν δεν είμαστε ακόμα εκεί και θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο».

«Ελπίζουμε ότι μπορεί να είναι μια σημαντική και θετική συνεδρίαση, για την Ελλάδα, για το ελληνικό πρόγραμμα και για τις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος. Αυτή είναι η βούληση της Κομισιόν, η δική μου αλλά στο τέλος υπάρχουν ακόμα ορισμένα ζητήματα που πρέπει να κλείσουν», τόνισε.

«Η πρόθεση είναι να δουλέψουμε σοβαρά εντός χρονοδιαγραμμάτων ώστε να έχουμε ένα ουσιώδες Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου. Δεν είναι μια κατάσταση του όλα ή τίποτα, ποτέ, αλλά θα είναι πολύ καλύτερα αν αυτή η συνάντηση είναι επιτυχής. Ποτέ δεν συζητάμε με οποιοδήποτε κόστος», συνέχισε.

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι το ΔΝΤ είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος, πρώτα για την Ελλάδα, καθώς η παρουσία του βοήθησε πολύ, δεύτερον και για τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη τα οποία αισθάνονται ασφάλεια ότι η διεθνής χρηματοοικονομική κοινότητα είναι εκεί, δηλώνει παρούσα, στο ελληνικό πρόγραμμα , δίπλα στην Ελλάδα . Πάντα έχουμε μια συνολική προσέγγιση ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει στο πρόγραμμα, αλλά πάντα προσπαθούμε να βρούμε ορθολογικούς τρόπους για να φτάσουμε σε αυτό το στόχο» κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ