ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα στους δικαιούχους

Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα στους δικαιούχους

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως θα χορηγήσει νωρίτερα τις συντάξεις Ιανουαρίου στους δικαιούχους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2017 θα καταβληθούν, ως εξής:

Στους συνταξιούχους Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2017 θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τρίτη.

Στους συνταξιούχους Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς (ΙΚΑ, ΝΑΤ) και το Δημόσιο οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2017 θα καταβληθούν στις 22 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.

Οι επικουρικές συντάξεις (ΕΤΕΑ) μηνός Ιανουαρίου 2017 θα καταβληθούν στις 29 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη. Τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα καταβληθούν στις 29 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.

Εξάλλου εγκύκλιος που περιγράφει αναλυτικά την παρακράτηση της εισφοράς 0,20 ευρώ από τις κύριες συντάξεις υπέρ του Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής του ΟΑΕΔ εξέδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ.

Σε αυτή τονίζεται ότι η εισφορά αυτή έχει στόχο την ενίσχυση των ομοσπονδιών, των σωματείων και των συνομοσπονδιών των συνταξιούχων. Παρέχεται το δικαίωμα σε όσους συνταξιούχους δεν το επιθυμούν, να το δηλώσουν εγγράφως και να μην υπόκεινται σε σχετική παρακράτηση.

Στην ίδια εγκύκλιο αποσαφηνίζεται ότι όσοι δικαιούνται εξωιδρυματικό επίδομα, από τον τρέχοντα μήνα, δεν υποχρεώνονται στην καταβολή της σχετικής κράτησης υπέρ υγειονομικής περίθαλψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ