Κρατική βοήθεια για τη διάσωση της Monte dei Paschi
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι προσανατολίζεται στη χορήγηση κρατικής βοήθειας στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία της, έπειτα το «Όχι» που πήρε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.
Η κίνηση του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης κρίνεται αναγκαία μετά τη διαρροή πληροφοριών σχετικά με την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην συναινέσει σε παράταση είκοσι ημερών για την ανακεφαλαιοποίηση της εν λόγω τράπεζας μέσω της αγοράς. Η είδηση αυτή, όμως, δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.
Η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα γράφει ότι η κρατική βοήθεια πρόκειται, πιθανότατα, να εγκριθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, με απόφαση την οποία θα υπογράψει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ακόμα ότι το πρωί της Παρασκευής, ο Πάντοαν συνάντησε τον πρόεδρο και το διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας.
Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, η μετοχή της υπέστη μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο του Μιλάνου και η διαπραγμάτευσή της ανεστάλη.
Ποια σούπερ μάρκετ συμμετέχουν στην εφαρμογή Posokanei - Οι τρόποι λειτουργίας του
01:00
Σε δύο δόσεις το επίδομα παιδιού: Ιούνιο και Αύγουστο οι πληρωμές μέχρι 900 ευρώ
00:30
Νεκρή εντοπίστηκε 41χρονη στο δωμάτιο που διέμενε στα Χανιά
23:58
Ιστιοφόρο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Νισύρου - Καρέ καρέ η διάσωση των δύο επιβατών
23:55