ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθησυχάζει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους της «Μαρινόπουλος»

Καθησυχάζει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους της «Μαρινόπουλος»

Σε κρίσιμη καμπή είναι η συμφωνία Μαρινόπουλου - Σκλαβενίτη με τις πιθανότητες ενός ναυαγίου στη μεγαλύτερη επιχειρηματική διάσωση που έχει επιχειρηθεί επί ελληνικού εδάφους να αυξάνουν συνεχώς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η ενδιάμεση χρηματοδότηση που είχε προβλεφθεί από την συμφωνία μεταξύ των τραπεζών, της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, εξαντλήθηκε, μετά από την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των εξελίξεων, πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, ενώ η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πιθανή ημερομηνία θεωρείται το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2017, αλλά δεν είναι σαφές αν όντως πρόκειται να συμβεί.

Κύκλοι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, σημειώνουν ότι «οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος ΑΕ δεν πρέπει να ανησυχούν, λόγω της καθυστέρησης καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης. Η καθυστέρηση αυτή, που οφείλεται στους δυστυχώς συνήθεις αργούς ρυθμούς της δικαιοσύνης, δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία».

Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι «η κυβέρνηση, με όλες τις δυνάμεις της, θα προσπαθήσει, μία επιτυχής συμφωνία υπέρ 13.000 εργαζομένων και χιλιάδων προμηθευτών, να υλοποιηθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ