Ειδικό τέλος σε ξένα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη Γερμανία
Το υπουργικό συμβούλιο της γερμανικής κυβέρνησης ενέκρινε την επιβολή ειδικού τέλους σε ξένα οχήματα που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο της χώρας ύστερα από συμφωνία που πέτυχε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το τέλος αυτό θα επιβληθεί μόνο για οχήματα που έχουν ταξινομηθεί στο εξωτερικό. Λιγότερα θα πληρώνουν όσα οχήματα μολύνουν λιγότερο το περιβάλλον. Το μέγιστο ετήσιο κόστος για ένα ξένο όχημα θα είναι 130 ευρώ.
Η γερμανική συνταγή θα ήταν μια απάντηση στο «κόλπο» του δαιμόνιου Έλληνα, να προσπαθεί να αποφύγει τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας και το τεκμήριο για ένα ακριβό αυτοκίνητο, μέσω της «μεταφοράς» του σε γειτονική χώρα, όπως η Βουλγαρία.
Κατά τις εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ, σήμερα το 80% των ακριβών οχημάτων με ξένες πινακίδες, κυκλοφορούν παράνομα στους ελληνικούς δρόμους.
Ωστόσο, πλέον ξένες πινακίδες δεν λαμβάνουν μόνον οι κάτοχοι ακριβών ΙΧ, αλλά και χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μικρού ή μεσαίου κυβισμού, προκειμένου να πληρώνουν λιγότερα τέλη και φόρους στο κράτος.
Όμιλος ΑΒΑΞ: Ισχυρή ανάπτυξη και το 2025 και μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή
18:07
Σεισμική δόνηση 3,1 Ρίχτερ στην Περαχώρα Κορινθίας
18:01
«ΠΕΡΣΕΣ» σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη: Στην Επίδαυρο 3-4 Ιουλίου και σε ανοιχτά θέατρα της χώρας
17:53
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην φωτιά στην Άρτα: Συνεχείς ρίψεις από έξι αεροσκάφη και ελικόπερα
17:49