Μπλοκάκια: Ποιοι θα πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ
Σε εγκύκλιο του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής ενημερώνει πως από την Τρίτη ξεκινά η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών με ημερομηνία 31/12/2016, που αφορά φορολογουμένους που θέλουν να κλείσουν τα βιβλία τους – μεταξύ τους και όσοι έχουν μπλοκάκια.
Ο εκπρόθεσμος χαρακτήρας της διακοπής επισύρει πρόστιμο της τάξης των 100 ευρώ.
Σύμφωνα με την νομοθεσία η διακοπή εργασιών με βάση τον πραγματικό χρόνο μπορεί να γίνει – υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και διαδικασία – εντός 30 ημερολογιακών ημερών χωρίς την επιβολή προστίμου.
Όσοι φορολογούμενοι επιθυμούσαν να κλείσουν τα βιβλία τους με βάση πραγματικό χρόνο διακοπής 31/12/2016, μπορούσαν να προχωρήσουν το κλείσιμο έως και την 30η Ιανουαρίου.
Παράλληλα με βάση τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας για να υπαχθεί κάποιος στις διατάξεις για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων και να υποβάλλει δήλωση διακοπής εργασιών με βάση πραγματικό χρόνο διακοπής στις 31/12/2016, χωρίς το πρόστιμο των 100 ευρώ, θα πρέπει να μην έχει εκδώσει κανένα στοιχείο μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Επισημαίνεται ότι με βάση την ΠΟΛ 1009/19.1/2017 ορίζεται ότι στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων μπορούν να υπαχθούν και οι δηλώσεις έναρξης, μεταβολής, μετάταξης και διακοπής εργασιών, υπό την προϋπόθεση ότι η προθεσμία υποβολής αυτών, έληγε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Το μεγάλο twist του The Night Manager δεν μοιάζει με John le Carré – αλλά ίσως ήταν αναγκαίο
15:55
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσέφερε Πρώτες Βοήθειες σε τραυματία τροχαίου στο Περιφερειακό Υμηττού
15:54
Έκτακτες κρίσεις Ταξίαρχων και Σμηνάρχων στην Πολεμική Αεροπορία
15:50
Πολυτελές ελληνικό νησί η Πάρος: Πόλος έλξης επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου
15:49