ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

B. Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της

B. Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της

«Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της προκειμένου να έχει ένα επιτυχημένο πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε σήμερα από το Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση του στο Βερολίνο με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν.

«Αν η Ελλάδα επανειλημμένως δεν κάνει αυτό που έχει δεσμευτεί να κάνει, αυτό δεν θα δουλέψει», είπε ο Γερμανός υπουργός.

Η δήλωση Σόιμπλε έγινε παράλληλα με δήλωση του γερμανικού υπουργείου σύμφωνα με το οποίο «δεν υπάρχει αλλαγή στην κυβερνητική στάση για το ελληνικό πρόγραμμα» και πως «στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται από τις ΗΠΑ για το ρόλο της Γερμανίας στην ευρωζώνη και την αποδυνάμωση του ευρώ ξεκαθάρισε πως η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική.

Ο ίδιος αναγνώρισε πως η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει τη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά προσέθεσε πως η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να μείνετε ακέραιη. «Πρέπει να διατηρήσουμε την ευρωζώνη», τόνισε και αναγνώρισε πως οι αποκλίσεις στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ χωρών είναι ένα πρόβλημα.

Σε σχέση με την γερμανική οικονομία είπε πως η γερμανική ανάπτυξη καθοδηγείται κυρίως από την εγχώρια ζήτηση και προσέθεσε πως μια ασθενέστερη Γερμανία δεν θα ήταν προς το συμφέρον της ευρωζώνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ