Ντομπρόβσκις για Ελλάδα: Υπερβολικά απαισιόδοξες οι προβλέψεις του ΔΝΤ
Κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άσκησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως.
Η Ελλάδα προχωράει στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματός της, αλλά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αλλάζει τις υπερβολικά απαισιόδοξες προβλέψεις του, έκρινε ο Ντομπρόβσκις.
«Το ίδιο το πρόγραμμα εφαρμόζεται κανονικά», δήλωσε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μια εκδήλωση στη Φραγκφούρτη, σημειώνοντας:
Αν δώσουμε μια τελική ώθηση από όλες τις πλευρές —από τους θεσμούς, από τους πιστωτές, από τις χώρες της ευρωζώνης και από την ίδια την Ελλάδα— μπορούμε πράγματι να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση.
Ο Ντομπρόβσκις πρόσθεσε: «η βασική μας υπόθεση είναι ότι αυτό θα γίνει σε στενή συνεργασία με το ΔΝΤ», ενώ ανέφερε πως το πρόβλημα με το ΔΝΤ είναι πως:
Προχωρεί σε πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά όσον αφορά την Ελλάδα. Επιπλέον, δεν διορθώνει αυτές τις προβλέψεις με βάση τα γεγονότα, με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα.
Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος στην Τουρκία - Μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου της Λιβύης
21:14
Ιταλία: Νεκρός βρέθηκε ο Νορβηγός πρωταθλητής Ευρώπης του Διάθλου, Σίβερτ Γκούτορμ Μπάκεν
21:10
Βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο Γάλλων κομάντος στο αλιευτικό του Έλληνα «Εσκομπάρ»
21:00
Αγρότες: Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο Ηρακλείου Κρήτης - Τα αιτήματά τους (vid)
20:51