ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: Συνεχίζουμε να αναμένουμε οικονομική ανάπτυξη

Κομισιόν για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: Συνεχίζουμε να αναμένουμε οικονομική ανάπτυξη

«Συνεχίζουμε να αναμένουμε οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017», ανέφερε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για ζητήματα οικονομικών, Ανίκα Μπράιτχαρτ, κληθείσα να σχολιάσει τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε ύφεση 1,1% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Η ίδια τόνισε ότι η Επιτροπή «σημειώνει» τα εν λόγω νούμερα, υπογραμμίζοντας πως αυτά είναι τριμηνιαία και επομένως όχι τελικά.

«Συνεχίζουμε να αναμένουμε ανάπτυξη γι' αυτό το έτος και, όπως κάναμε ξεκάθαρο στις προβλέψεις μας, η διατήρηση του μομέντουμ των μεταρρυθμίσεων και η συνέχιση της εφαρμογής τους είναι αναγκαία προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη» σημείωσε. Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους συνεχίζεται με στόχο να συνεχιστεί η πρόοδος και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ερωτηθείσα εάν η αποστολή στην Αθήνα αναμένεται να τερματιστεί χωρίς συμφωνία, ανέφερε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και ότι η ολοκλήρωση της αποστολής εξαρτάται από την πρόοδο που σημειώνεται.

«Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ