ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί : Στόχος η συμφωνία έως τις 22 Μαΐου

Μοσκοβισί : Στόχος η συμφωνία έως τις 22 Μαΐου

Τη συμβολή όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να υπάρξει ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έως τις 22 Μάιου, ώστε εν συνεχεία να δρομολογηθεί η εκταμίευση της δόσης, ζήτησε μιλώντας στο Peterson Institute for International Economics (PIIE) στην Ουάσιγκτον ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

«Καταλήξαμε σε μια πολιτική συμφωνία στη Μάλτα. Οι παράμετροι είναι τώρα πολύ σαφείς και πρέπει να τις μεταφράσουμε αυτές σε μια τεχνική συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ομάδες των θεσμών θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες και να έχουμε μια συμφωνία μέχρι τα τέλη Μαΐου. «Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα και η Επιτροπή θα ενεργήσει όπως πάντα ως ενεργός παίκτης στη διαπραγμάτευση», προσέθεσε.

Ο Επίτροπος εστίασε στην ανάγκη οι συζητήσεις να τρέξουν γρήγορα. «Παροτρύνω όλους να μας δώσουν την ικανότητα να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση σύντομα, ώστε να υπάρξει καταβολή της δόσης. Δεν μπορούμε να περιμένουμε», ανέφερε.

Για το χρέος πάντως παραδέχθηκε πως υφίστανται διαφορές με το ΔΝΤ. «Πρέπει να έχουμε συνομιλίες για το χρέος, καθώς και για τη μείωση του χρέους. Αν και υπάρχουν κάποιες εικασίες για το ΔΝΤ θεωρούμε ότι το Ταμείο είναι συνεργάτης με τον οποίο δουλεύουμε. Υφίστανται διαφορετικές απόψεις μερικές φορές , αυτό δεν είναι άλλωστε μυστικό», είπε.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως απεύχεται ένα τέταρτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα.

«Η ελπίδα μου είναι ότι δεν έχουμε ένα τέταρτο πρόγραμμα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ