ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Stop στις αναδιαρθρώσεις δανείων κομμάτων και ΜΜΕ

Stop στις αναδιαρθρώσεις δανείων κομμάτων και ΜΜΕ
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Να μην δίνεται άσυλια σε όσους αναδιαρθρώνουν τραπεζικά δάνεια και οφειλές που έχουν κόμματα και ΜΜΕ προς το Δήμοσιο εισηγείται στους θεσμούς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τη σχετική αναφορά έκανε πηγή του υπουργείου μετά τη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους θεσμούς.

Από την ίδια ενημέρωση προέκυψε πως μια απλή καταγγελία ή ένδειξη πως η αναδιάρθρωση δανείου ή οφειλής προς το Δημόσιο δεν έχει γίνει με τα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος, θα εκκινεί τον έλεγχο σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων και τραπεζικών στελεχών.

Σύμφωνα με την ανώτατη πηγή του υπουργείου Δικαιοσύνης στην περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων τον έλεγχο νομιμότητας θα τον κάνει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Στην περίπτωση των τραπεζικών στελεχών ο έλεγχος θα γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο θα ζητά γνωμοδότηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος που μετείχαν στη συνάντηση με τους θεσμούς εξέφρασαν τη δυσφορία τους με την κυβερνητική πρόταση, λέγοντας πως θα προτιμούσαν ο έλεγχος να γίνεται απευθείας από την ΤτΕ μετά από εισαγγελική εντολή. Σε κάθε περίπτωση αύριο θα γίνει νέα συνάντηση που θα παρουσιαστεί γραπτώς η τροπολογία.

Η πηγή του υπουργείου Δικαιοσύνης διευκρίνισε πως ο έλεγχος θα γίνεται εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ή καταγγελίες για παρατυπίες και πως θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε ορίζοντα δύο μηνών.

Η εν λόγω πηγή ξεκαθάρισε πως υποθέσεις που βρίσκονται στο ακροατήριο δεν θα μπορούν να τύχουν της ευνοϊκής μεταχείρισης που προβλέπει η διάταξη που θα μπει έως τα μέσα Μαΐου στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ