ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτοί είναι οι προορισμοί στην Ελλάδα που θα σαρώσουν οι εφοριακοί

Αυτοί είναι οι προορισμοί στην Ελλάδα που θα σαρώσουν οι εφοριακοί
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Σε εντατικές προετοιμασίες προχωρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να είναι πανέτοιμη τους θερινούς μήνες για τη διεξαγωγή ελέγχων σε τουριστικούς προορισμούς. Στόχος είναι να εντοπιστούν φαινόμενα παραβατικότητας σε δημοφιλή νησιά της χώρας. 

Να σημειωθεί πως το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2017 προβλέπει τη διενέργεια τουλάχιστον 39.000 μερικών επιτόπιων (προληπτικών) και στοχευμένων ελέγχων από τις εφορίες και τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων με στόχο τον περιορισμό των φαινομένων παραβατικότητας.

Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε ήδη η προπαρασκευή προκειμένου την περίοδο Ιούλιου, Αυγούστου και Σεπτέμβριου να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα οι επιτόπιοι έλεγχοι της φορολογικής διοίκησης, για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων των επιχειρήσεων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Δεδομένου ότι οι προαναφερόμενοι έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, και απαιτούν 24ωρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρεί στην ενίσχυση με προσωπικό των εφοριών Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου, ενώ ενισχύει και τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ως εκ τούτου, προκειμένου να ενισχυθούν οι ως άνω υπηρεσίες, η ΑΑΔΕ κάλεσε εφοριακούς που ανήκουν οργανικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, να υποβάλουν δήλωση στην οποία θα διατυπώνουν την προτίμησή τους, δηλώνοντας τουλάχιστον δύο εκ των προαναφερομένων υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ