Παπαδημητρίου στη Die Welt: Ανέντιμος ο Σόιμπλε στο θέμα του χρέους
Επίθεση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με τη στάση του στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, εξαπολύει ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο κ. Παπαδημητρίου κατηγορεί τον κ. Σόιμπλε για ανεντιμότητα σημειώνοντας ότι μπλοκάρει την ελάφρυνση του χρέους παρότι έχει παραδεχθεί ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
«Ακόμα και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι πληρούμε τις απαιτήσεις, μετά όμως άλλαξε γνώμη. Δεν τον έχω συναντήσει ακόμα από κοντά και δεν θέλω να είμαι αγενής, αλλά η συμπεριφορά του μου φαίνεται ανέντιμη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε πρόβατο επί σφαγή» τόνισε επικρίνοντας τη στάση της Γερμανίας στο θέμα του χρέους. Παράλληλα προειδοποίησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μην πάρει αποφάσεις βασισμένος μόνο στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του και υπενθύμισε την ελάφρυνση του γερμανικού χρέους μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αλγερία: Έξι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές - Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών
10:06
Δικογραφία σε βάρος δύο 39χρονων που παράτησαν ολόκληρο νοικοκυριό σε πεζοδρόμιο στη Θεσσαλονίκη
09:58
Ένας χρόνος χωρίς τον Όζι Όσμπορν: Το συγκινητικό μήνυμα της γυναίκας του Σάρον
09:49
Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα σε ηλικία 91 ετών
09:37