ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανασφάλιστα οχήματα: «Παγώνει» το παράβολο των 250 ευρώ - Τι θα συμβεί σε όσους το πλήρωσαν

Ανασφάλιστα οχήματα: «Παγώνει» το παράβολο των 250 ευρώ - Τι θα συμβεί σε όσους το πλήρωσαν
EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα ανασφάλιστα οχήματα, με το υπουργείο Οικονομικών να δίνει παράταση έως τις 14 Ιουλίου στους πολίτες που περιλαμβάνονται στη λίστα των διασταυρώσεων με τα ανασφάλιστα ΙΧ προκειμένου να διορθώσουν λάθη που τυχόν υπάρχουν ή να ασφαλίσουν το όχημά τους χωρίς να επιβαρυνθούν με το παράβολο των 250 ευρώ.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων (όπως λάθη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οχήματα θανόντων, κλεμμένα κ.λπ.) αποφασίστηκε το «πάγωμα» των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017. Στο διάστημα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να διορθώσουν τα λάθη ή να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 250 ευρώ. Σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα, επισημαίνουν και σημειώνουν πως το παράβολο θα επιστραφεί σε όσους το έχουν ήδη καταβάλει τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα και δεν διορθώσουν τα λάθη ή δεν ασφαλίσουν το όχημά τους ως τις 14 Ιουλίου θα εντοπιστούν με νέα διασταύρωση που θα διενεργηθεί. Στη σχετική υπουργική απόφαση θα προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και αναπροσαρμογή του ύψους του παραβόλου που θα πρέπει να καταβληθεί για τα οχήματα που παραμείνουν ανασφάλιστα.

Ειδικότερα, εξετάζεται για δίκυκλα ως 250 κυβικά εκατοστά το παράβολο να καθορισθεί σε 100 ευρώ, για οχήματα από 251 κυβικά έως 1.000 κυβικά στα 200 ευρώ και στα 250 ευρώ για τα μεγαλύτερα κυβικά εκατοστά.

Από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι.

Ωστόσο, εύλογα δημιουργείται το ερώτημα τι θα συμβεί για όλους εκείνους που ήδη έσπευσαν και πλήρωσαν το πρόστιμο των 250 ευρώ και εν συνεχεία ασφάλισαν το όχημά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ