Συνεχίζεται το «σαφάρι» ελέγχων σε τουριστικές περιοχές, νέα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: (EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις που δεν έκοβαν αποδείξεις έβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που επιδίδονται σε «σαφάρι» ελέγχων στις τουριστικές περιοχές.

Διαβάστε επίσης

Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή έπεσαν βαριές καμπάνες σε άλλες δυο επιχειρήσεις σε Πόρτο Χέλι και Ίο. Ειδικότερα, ένα μπαρ στο Πόρτο Χέλι διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει 60 αποδείξεις και οι ελεγκτές του έβαλαν λουκέτο για 48 ώρες.

Την ίδια τύχη είχε και μια ταβέρνα στη χώρα της Ίου, που επίσης κλείνει για 48 ώρες, καθώς δεν είχαν εκδοθεί 13 αποδείξεις.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν κάνει» απόβαση» σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και μάλιστα εμφανίζονται ως πελάτες προκειμένου να διεξάγουν τους ελέγχους με μυστικότητα και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής σε γεμάτο εστιατόριο στη Μύκονο όπου οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ παρουσιάσθηκαν ως πελάτες, σε 15 τραπέζια που ελέγχθηκαν, δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Το εστιατόριο σφραγίσθηκε για 48 ώρες, αφού πρώτα βεβαιώθηκαν τα σχετικά πρόστιμα.

Στη Σέριφο «ζευγαράκι» ελεγκτών πήγε να πιει το ποτό του σε γνωστό μπαρ εστιατόριο και αφού διαπίστωσε εκτεταμένη φοροδιαφυγή ακολουθήθηκε η ίδια οδός, προστίμων και αναστολής λειτουργίας.

Σε φούρνο στη Νάξο, ελεγκτές εμφανίσθηκαν ως τουρίστες και διαπίστωσαν πως η πώληση ψωμιού, τυρόπιτας και λοιπών προϊόντων γινόταν χωρίς να κόβονται αποδείξεις. Η επιχείρηση αυτή θα σφραγιστεί το πρωί της Κυριακής.

Αρμοδίως στελέχη της φορολογικής διοίκησης ξεκαθαρίζουν πως οι έλεγχοι με τις νέες μεθόδους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα συνεχιστούν!


Διαβάστε επίσης

Έδεσε στη Μύκονο η πολυτελέσταση θαλαμηγός Ulysses

Πώς θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων

Τζίτζι Χαντίντ & Έμιλι Ρατακόφσκι: νυχτοκάματο εκατομμυρίων για ένα βράδυ στη Μύκονο

Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε σε παραλία της Νάξου