ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το τιμόνι εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων δίνει στους εργαζομένους η κυβέρνηση

Το τιμόνι εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων δίνει στους εργαζομένους η κυβέρνηση
Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης

Το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά στην επαναλειτουργία πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρια Αντωνοπούλου και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή των υπουργείων Εργασίας και Δικαιοσύνης η οποία θα ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο που θα παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αναλάβουν επιχειρήσεις που βρίσκονται σε προ-πτωχευτικό ή πτωχευτικό στάδιο, ή έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη κοινωνικών-συνεταιριστικών εγχειρημάτων να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη αναπτυχθεί διάλογος με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μέσω της τεχνικής βοήθειας εξετάζεται η ευρωπαϊκή εμπειρία και οι πρακτικές που ισχύουν σε διάφορες χώρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο στόχος που τέθηκε είναι οι προπαρασκευαστικές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, ώστε από τις αρχές του 2018 να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ