ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στην ατζέντα του Eurogroup

Η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στην ατζέντα του Eurogroup
EU Council

Ο σχεδιασμός για την επικείμενη τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και η πρόοδος που επετεύχθη τους θερινούς μήνες στην υλοποίηση προαπαιτούμενων δράσεων, θα απασχολήσουν τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στο άτυπο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο Ταλίν της Εσθονίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της Ευρωομάδας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι επικεφαλής των κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα ενημερώσουν «σχετικά με την πρόοδο όσον αφορά στο εν εξελίξει πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας καθώς και για τα σχέδια που συνδέονται με την επικείμενη τρίτη επανεξέταση του προγράμματος».

Ακόμη, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την έννοια της οικονομικής ανθεκτικότητας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και θα εξετάσουν ποιοι τομείς πολιτικής πρέπει να αντιμετωπιστούν στην ευρωζώνη για την ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας.

Η οικονομική ανθεκτικότητα αφορά στην ικανότητα μιας χώρας να αποτρέπει και να αντιμετωπίζει οικονομικές διαταραχές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη ζώνη του ευρώ, δεδομένου ότι οι χώρες μοιράζονται ένα κοινό νόμισμα και είναι σε μεγάλο βαθμό αλληλένδετες και η έλλειψη οικονομικής ανθεκτικότητας σε μια χώρα μπορεί γρήγορα να επιφέρει σοβαρές συνέπειες σε άλλες οικονομίες της ζώνης του ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ