Κρίσιμη ημέρα για την υπόθεση του Ελληνικού
Σήμερα θα συνεδριάσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για το θέμα της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού.
Τις τελευταίες εβδομάδες καταβάλλονται παρασκηνιακές πιέσεις προκειμένου να αρθούν οι επιφυλάξεις των μελών του ΚΑΣ και να μην τεθεί ξανά στο τραπέζι ζήτημα κήρυξης μέρους της έκτασης ως αρχαιολογικού.
Το αν αυτές έχουν αποδώσει, θα φανεί και από τον τρόπο εισαγωγής του θέματος στο Συμβούλιο. Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν η συζήτηση θα αφορά την έγκριση ή μη της Περιβαλλοντικής Μελέτης και του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του έργου ή την κήρυξη ή μη μέρους της έκτασης ως αρχαιολογικής. Παρά τις προσπάθειες για σύγκλιση, υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες κατά πόσο αυτή έχει επιτευχθεί.
Πάντως, οι θεσμοί επισημαίνουν ότι οι καθυστερήσεις στο Ελληνικό είναι προβληματικές όχι μόνο γιατί τα θέματα είναι γνωστά καιρό τώρα (δασικό, αρχαιολογικό), και άρα θα έπρεπε να είχαν ήδη λυθεί, αλλά και επειδή κλονίζουν ευρύτερα την εμπιστοσύνη των επενδυτών για την Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι ευρωπαίοι εταίροι να γίνονται δέκτες σχετικών παραπόνων.
Το Radio Free Europe θα κλείσει στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία
23:16
Πυρηνικό πρόγραμμα Ιράν: Ο Τραμπ βάζει τέλος στις «ρήτρες λήξης» - Μόνιμη συμφωνία ή σύγκρουση
23:04
Θάνος Πλεύρης: Επισκέφθηκε την κλειστή δομή Βαγιοχωρίου
22:52
Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες μελών εγκληματικής οργάνωσης που έκαναν κλοπές και διαρρήξεις
22:45