ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος σε Ευρωζώνη και Ελλάδα το Σεπτέμβριο

Άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος σε Ευρωζώνη και Ελλάδα το Σεπτέμβριο
REUTERS/Dado Ruvic /File Photo

Θετικά τα μηνύματα για την οικονομία της Ευρωζώνης και της Ελλάδας αφού ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) κατέγραψε άνοδο το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και την ΕΕ διαμορφώθηκε στις 113 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 111,9 μονάδες τον Αύγουστο, συνεχίζοντας την ανοδική τάση που επικρατούσε από το φθινόπωρο του περασμένου έτους και καταγράφοντας αύξηση κατά 1,1 μονάδες.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο δείκτης ΕSI κατέγραψε άνοδο από 99 μονάδες τον Αύγουστο σε 100,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Άνοδος καταγράφηκε και σε όλες τις μεγάλες οικονομίες της ζώνης του ευρώ, κυρίως στην Ολλανδία (+1,9) και την Ιταλία (+1,8) και ακολουθούν η Ισπανία (+0,6), η Γερμανία (+0,5) και η Γαλλία (+0,4).

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη σταθεροποιήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο στον τομέα της βιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου και στις κατασκευές. Ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος στον τομέα των υπηρεσιών και μεταξύ των καταναλωτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ