ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παραγωγική» η συνάντηση Λαγκάρντ με τους Έλληνες τραπεζίτες

«Παραγωγική» η συνάντηση Λαγκάρντ με τους Έλληνες τραπεζίτες
Reuters

Παραγωγική χαρακτήρισε εκπρόσωπος του ΔΝΤ τη συνάντηση που είχε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τους Έλληνες τραπεζίτες χθες στο Λονδίνο.

«Η Γενική Διευθύντρια είχε μια παραγωγική συνάντηση με εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών για θέματα που σχετίζονται με τον ελληνικό τραπεζικό τομέα και τον τρόπο επίλυσής τους», ανέφερε σχετικά.

Από ελληνικές πηγές έγινε γνωστό πως η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και πως η πλευρά του ΔΝΤ ζήτησε από τους τραπεζίτες να προχωρήσουν ταχύτερα με τη διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων.

Να σημειωθεί πως χθες εμφατικά το Ταμείο ξεκαθάρισε μέσω εκπροσώπων του πως ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο να διασφαλίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν μια αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για τη μείωση των κόκκινων δανείων τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αίτημα που είχε θέσει το ΔΝΤ για τη διενέργεια ενδελεχούς ελέγχου των ελληνικών τραπεζών (AQR) παράλληλα με την προγραμματισμένη άσκηση προσομοίωσης σε ακραίες συνθήκες (stress tests) δεν βρίσκεται πια στο τραπέζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ