SUSTAINABLE NEWS

Green Cola: Χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά στις συσκευασίες της

Green Cola: Χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά στις συσκευασίες της

Την έναρξη χρήσης ανακυκλωμένων υλικών σε μέρος των συσκευασιών της ανακοίνωσε η Green Cola, ενώ παράλληλα αναπτύσσει μια πλατφόρμα δράσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η Green Cola προχωράει άμεσα στην αλλαγή των πλαστικών συσκευασιών των Pet 500ml, οι οποίες θα κατασκευάζονται πλέον από 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET, υπερκαλύπτοντας ήδη τη νέα νομοθεσία που προβλέπει την κατασκευή των πλαστικών μπουκαλιών από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό μέχρι το 2025 και από 35% αντίστοιχα το 2030.

Οι νέες συσκευασίες θα έχουν μια νέα σήμανση, αυτή του προγράμματος "Choose Earth", τη νέα πλατφόρμα ενεργειών για την προστασία του περιβάλλοντος που λανσάρει η Green Cola και στην οποία εντάσσεται και η ενσωμάτωση των νέων μπουκαλιών από ανακυκλωμένο πλαστικό rPET. Στόχος του προγράμματος Choose Earth αποτελεί από τη μια πλευρά η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού για την προστασία της γης και από την άλλη πλευρά η υλοποίηση δράσεων για το περιβάλλον, με πρωτοβουλία της Green Cola.

«Βασικός μας προσανατολισμός παραμένει πάντοτε το να είμαστε μια πράσινη εταιρεία. Η προστασία του περιβάλλοντος ήταν πάντοτε πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της λειτουργίας μας και για αυτό το λόγο εφαρμόζουμε εδώ και χρόνια πρακτικές παραγωγής που σέβονται το περιβάλλον. Σήμερα βάζουμε έναν επιπλέον στόχο, αυτόν της μείωσης προοδευτικά της χρήσης των μη ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες μας. Είμαστε η πρώτη Ελληνική εταιρεία αναψυκτικών που προχωράμε στην ενσωμάτωση του νέου πλαισίου και ξεκινάμε άμεσα με τις πρώτες συσκευασίες, πέρα και πάνω από την πρόβλεψη του νέου κανονιστικού πλαισίου», σημειώνει ο CEO της Green Cola Hellas, Γιώργος Βενιέρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ