ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ομορφιά και η αγριότητα της φύσης στις νικήτριες φωτογραφίες των World Nature Photοgraphy Awards

Η ομορφιά και η αγριότητα της φύσης στις νικήτριες φωτογραφίες των World Nature Photοgraphy Awards

Η νικήτρια φωτογραφία του φετινού διαγωνισμού και χρυσή νικήτρια στην κατηγορία «Πτηνά» είναι αυτή της Τρέισι Λουντ με δύο θαλασσοπούλια να αρπάζουν ένα ψάρι στα ανοικτά των νήσων Σέτλαντσ στη Σκωτία

World Nature Photography Awards / Tracey Lund

Τα World Nature Photοgraphy Awards (Παγκόσμια Βραβεία Φωτογραφίας Φύσης) ανακοίνωσαν τους νικητές τους από ένα σύνολο συμμετοχών που ελήφθησαν από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Το κορυφαίο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 δολαρίων απονεμήθηκε στην Tracey Lund από το Ηνωμένο Βασίλειο για τη φωτογραφία της που απεικονίζει δύο θαλασσοπούλια κάτω από το νερό στα ανοικτά των ακτών των νήσων Σέτλαντ στη Σκωτία. Η Lund και οι υπόλοιποι νικητές επιλέχθηκαν από μια δεξαμενή χιλιάδων εικόνων.

Φέτος, για πρώτη φορά, μια επιλογή από τις νικητήριες εικόνες τόσο της φετινής διοργάνωσης όσο και προηγούμενων ετών είναι διαθέσιμες για αγορά ως κάδρα σε ειδικό ηλεκτρονικό κατάστημα.

Those last seconds

Ο χρυσός νικητής της κατηγορίας «Συμπεριφορά - θηλαστικά»: Μία ζέβρα σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να γλιτώσει το πουλάρι της από τα δόντια ενός γατόπαρδου

World Nature Photοgraphy Awards / Alex Brackx

Ο Adrian Dinsdale, συνιδρυτής των World Nature Photοgraphy Awards, δήλωσε: «Οι νικητές μας δεν παραλείπουν ποτέ να μας κόβουν την ανάσα με τις εκπληκτικές τους εικόνες. Όπως πάντα, είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε το εκπληκτικό επίπεδο των συμμετοχών στα βραβεία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο κόσμος θα έχει τώρα την ευκαιρία να αγοράσει μερικές από τις αυτές τις εικόνες για να κοσμήσουν τους τοίχους των σπιτιών τους. Επιπλέον, σχεδιάζουμε να φυτέψουμε ένα δέντρο για κάθε εικόνα που πουλάμε».

Κατά την ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού για το 2024, άνοιξε επίσημα η πλατφόρμα δήλωσης συμμετοχών για το 2025, την οποία θα βρείτε, μαζί με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα των World Nature Photοgraphy Awards.

Στο gallery που ακολουθεί παρουσιάζουμε τους «χρυσούς» νικητές σε κάθε κατηγορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ