Τα ζώα στο Καζακστάν παγώνουν κυριολεκτικά από το κρύο: Στους -57 Κελσίου το θερμόμετρο (vid)
Η θερμοκρασία στο Καζακστάν έφτασε τους… -57 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα πολλά ζώα να παγώσουν από το πολικό κρύο.
Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν έναν λαγό και έναν σκύλο να έχουν παγώσει μέχρι θανάτου, την ώρα που η κακοκαιρία «σαρώνει» τα κεντρικά της ασιατικής χώρας.
Ο λαγός παγιδεύτηκε καθώς επιχειρούσε να περάσει από έναν φράχτη και πάγωσε στο σημείο. Η σορός του εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής.
Την ίδια ώρα, ένας σκύλος κόλλησε καθώς προσπαθούσε να διασχίσει ένα χιονισμένο λιβάδι, με αποτέλεσμα να βρει και αυτός τραγικό τέλος.
«Ζεσταίνουμε τα ζώα, τα ταΐζουμε και τα πάμε επειγόντως σε κτηνιάτρους», ανέφεραν εθελοντές που επιχειρούν να σώσουν τη ζωή όσων ζώων μπορούν.
Οι πολικές θερμοκρασίες στη χώρα έρχονται μόλις μερικές εβδομάδες μετά το ρεκόρ που σημείωσε ένα χωρίο στη γειτονική Ρωσία, όπου το θερμόμετρο έδειξε… -62 βαθμούς Κελσίου.
Παχυσαρκία: Μέχρι τη Δευτέρα η απόφαση για τα δωρεάν φάρμακα σε 8.000 δικαιούχους
12:50
Λασίθι: Μαθητής διακινούσε ναρκωτικά στο σχολείο - Βρέθηκαν δύο κιλά χασίς και χιλιάδες ευρώ (pic)
12:44
Αγρότες: Έκλεισαν για έξι ώρες το τελωνείο στον Προμαχώνα - Τι γίνεται σε Ευζώνους, Νίκη και Εξοχή
12:44
Στα «χέρια» της αστυνομίας το αυγό Φαμπερζέ που κατάπιε κλέφτης στη Νέα Ζηλανδία
12:43