ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κουόκα: Το πιο χαρούμενο ζώο στον κόσμο πληθαίνει θεαματικά στην Αυστραλία

Κουόκα: Το πιο χαρούμενο ζώο στον κόσμο πληθαίνει θεαματικά στην Αυστραλία
Pixabay

Θεαματικά αυξήθηκε ο πληθυσμός του κουόκα, του γλυκύτατου μαρσιποφόρου που ζει στην Αυστραλία, μετά τις καταστροφικές φωτιές του 2015 που αφάνισαν χιλιάδες στρέμματα του οικοσυστήματός του.

Πριν από τις φωτιές περίπου 500 κουόκα ζούσαν στην περιοχή Νόρθκλιφ, 350 χλμ. νότια του Περθ. Μετά όμως ο αριθμός τους μειώθηκε περισσότερο από 90%, σε μόλις 39.

Η διευθύντρια του Οργανισμού Προστασίας της Άγριας Φύσης της Αυστραλίας Μέριλ Χάλει δήλωσε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ ότι τα πράγματα πάνε εξαιρετικά καλά για τα χαρούμενα και φωτογενή ζωάκια. Όπως είπε, μετά τις έρευνες που διενεργήθηκαν τον πρώτο χρόνο μετά τις πυρκαγιές, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 300 ζωάκια ζουν στις βορειοδυτικές περιοχές της Αυστραλίας.

Στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό της δυτικής Αυστραλίας, το νησί Ρότνεστ, όπου ο τενίστας Ρότζερ Φέντερερ τράβηξε και ανέβασε στο Διαδίκτυο τη διάσημη πλέον σέλφι με ένα γλυκύτατο χαμογελαστό κουόκα, ο αριθμός των μαρσιποφόρων αυτών είναι πλέον μεγάλος, καθώς οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Προστασίας της Άγριας Φύσης έχουν απομακρύνει τις αλεπούδες που είναι ο Νο.1 εχθρός τους.

https://www.instagram.com/p/BdPXtqMlvVi

Οι πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί Ρότνεστ συνηθίζουν να ταΐζουν με τα χέρια τους τα κουόκα κι αυτό έχει κάνει τα ζωάκια να είναι ακόμα πιο άνετα και φιλικά με τους ανθρώπους σε σύγκριση με άλλα που ζουν στην ενδοχώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ