ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Bandy - bandy: Το νέο είδος δηλητηριώδους φιδιού που ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία

Bandy - bandy: Το νέο είδος δηλητηριώδους φιδιού που ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Ένα νέο είδος δηλητηριώδους φιδιού ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία από επιστήμονες, οι οποίοι τυχαία βρήκαν το ερπετό να «κρύβεται» σε ασυνήθιστο σημείο.

Ο Bryan Fry από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ ήταν υπεύθυνος μιας ομάδας βιολόγων, η οποία βρισκόταν σε αναζήτηση θαλάσσιων φιδιών, όταν ξαφνικά «έπεσε» πάνω σε ένα «bandy-bandy» , ένα είδος φιδιού το οποίο δεν είχε ξαναδεί.

«Τα bandy-bandy συνήθως κρύβονται κάτω από τη γη, οπότε μείναμε αρκετά έκπληκτοι όταν το βρήκαμε κοντά στη θάλασσα» αναφέρει ο καθηγητής Fry.

«Όταν το εξετάσαμε αντιληφθήκαμε πως πρόκειται για ένα νέο είδος, το οποίο διαφέρει τόσο εξωτερικά όσο και γενετικά από όλα όσα έχουν βρεθεί στην αυστραλιανή ακτή».

Το συγκεκριμένο φίδι είναι νυκτόβιο, ζει κάτω από το έδαφος, είναι μαύρο με λευκές ρίγες και δηλητηριώδες. Συνήθως κρύβεται κάτω από πέτρες, ξύλα και δέντρα και κάποιος μπορεί να το βρει μόνο στην Αυστραλία.

Οι ερευνητές βρήκαν συνολικά πέντε φίδια του συγκεκριμένου είδους και ήδη φοβούνται πως οι έντονες εξορυκτικές εργασίες θέτουν σε κίνδυνο το ερπετό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ