Επιχείρηση… εγκλωβισμένα πουλιά στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς
Σ’ έναν επικίνδυνο και δύσκολο αγώνα επιδίδονται τις τελευταίες μέρες εθελοντές της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, οι οποίοι επιχειρούν, πάνω στην παγωμένη λίμνη, να απεγκλωβίσουν πουλιά που έχουν παγιδευτεί στον πάγο.
«Ήδη έχουμε σώσει 17 μεγάλα πουλιά, όπως κύκνους, πελεκάνους και ερωδιούς που κάθονται μέσα στο νερό τη νύχτα, αλλά όταν αυτό παγώνει, τα πόδια τους εγκλωβίζονται και δεν μπορούν να κινηθούν» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος.
Επίσης, κι άλλα υδρόβια πουλιά αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λίμνη Καστοριάς όπου ξεχειμωνιάζουν, καθώς τα υγρά τους πόδια, «κολλάνε» πάνω στον πάγο και κινδυνεύουν από ασιτία ή ακόμη και από σαρκοφάγα ζώα που ψάχνουν τροφή, καθώς πρόσφατα εθεάθη να τριγυρνάει πάνω στην λίμνη ένας λύκος.
«Έχουμε σώσει πολλές φαλαρίδες, νερόκοτες και πάπιες που ήταν υποσιτισμένες ενώ κάποια πουλιά που είναι εμφανώς εξαντλημένα, τα κρατάμε μερικές μέρες στον σταθμό περίθαλψης» λέει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι αποκαλυπτικός για τον τρόπο με τον οποίο οι εθελοντές προσεγγίζουν τα φτερωτά πλάσματα πάνω στην λίμνη!
«Αν είναι κοντά στην ακτή, είναι σχετικά εύκολο αν και πάλι παραμένει επικίνδυνο. Αν είναι πιο μέσα στη λίμνη, χρησιμοποιούμε φουσκωτά στρώματα… θαλάσσης για να προστατευθούμε σε περίπτωση που σπάσει ο πάγος και βρεθούμε στο νερό» διευκρινίζει.
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα υποβάλετε αίτηση
01:00
Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
00:30
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
23:49