ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επιστημονική πρωτιά ή... εφιάλτης; Ταραντούλα κατασπαράσει οπόσουμ σε βίντεο

Επιστημονική πρωτιά ή... εφιάλτης; Ταραντούλα κατασπαράσει οπόσουμ σε βίντεο

Μάρτυρες ενός αηδιαστικού... δείπνου βρέθηκαν επιστήμονες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, όταν είδαν μία ταραντούλα στο μέγεθος ενός πιάτου να κατασπαράσσει ένα οπόσουμ!

Η αράχνη άρπαξε το μικρό θηλαστικό από τον λαιμό και όταν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έφτασαν στο σημείο -αφού βρισκόταν κοντά και άκουσαν έναν θόρυβο στα φυτά- το οπόσουμ προσπαθούσε, μάταια, να ξεφύγει.

Παρακολούθησαν τις σοκαριστικές εικόνες για περίπου πέντε λεπτά και κατάφεραν να τις καταγράψουν λίγο πριν το ζώο τρέξει προς ένα δέντρο για να… απολαύσει εκεί το φαγητό του.

Η ταραντούλα είχε μέγεθος μεγαλύτερο από μία μπάλα του μπέιζμπολ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται και τα πόδια της. Το οπόσουμ είχε σχεδόν το μέγεθος μίας μπάλας σόφτμπολ.

Σύμφωνα με επιστήμονες που μελετούν τα θηλαστικά ζώα, πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση όπου μία ταραντούλα τρώει ένα οπόσουμ!

«Είχαμε εκστασιαστεί αλλά και ταυτόχρονα σοκαριστεί. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τι βλέπουμε. Ξέραμε πως αυτό που βιώναμε ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, αλλά δεν γνωρίζαμε πως είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος είναι μπροστά σε κάτι τέτοιο» αναφέρει ο Michael Grundler, ένας από τους επιστήμονες που ήταν στο τροπικό δάσος εκείνο το βράδυ, μιλώντας στο CNNi.

Τα παραπάνω συνέβησαν το 2016, αλλά είδαν τώρα το «φως» της δημοσιότητας εξαιτίας άρθρου σχετικά με τις «Οικολογικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ αρθροπόδων και μικρών σπονδυλωτών σε ένα πεδινό δάσος του Αμαζονίου», το οποίο παρουσιάζει 15 υποθέσεις αρθροπόδων που επιτίθενται και τρώνε σπονδυλωτά, όπως μικροί βάτραχοι, φίδια και σαύρες.

«Τέτοια πράγματα δεν είναι κάτι σύνηθες να τα βλέπεις. Τέλος. Οποιοδήποτε συμβάν θήρευσης που περιλαμβάνει ένα σπονδυλωτό, είτε αυτό είναι φίδι που τρώει βάτραχο, είτε πτηνό που τρώει σαύρα, είναι πολύ σπάνια» αναφέρει ο Dan Rabosky, καθηγητής οικολογίας και εξελικτικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Scientists were excited to spot a huge spider eating an opossum, but you might have nightmares
By David Williams, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ