ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Act for Earth: Το CNN Greece αναλαμβάνει δράση στην προσπάθεια σωτηρίας του πλανήτη

Act for Earth: Το CNN Greece αναλαμβάνει δράση στην προσπάθεια σωτηρίας του πλανήτη

Έτοιμη για μία νέα αρχή είναι η παγκόσμια κοινωνία μετά την πανδημία και η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει είναι η διάσωση του πλανήτη μας. Τώρα, είναι η ώρα των πολιτών να δράσουν και η ενημέρωση, η έγκυρη, έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση είναι ο καταλύτης των εξελίξεων. Το CNN Greece αναλαμβάνει δράση και δημιουργεί το Act for Earth, έναν πλήρη οδηγό που ενημερώνει τους πολίτες για όλες τις μεγάλες αλλαγές που επίκεινται ή γίνονται ήδη πραγματικότητα, για όλα όσα πρόκειται να συμβούν κατά τη διάρκεια της μετάβασης προς τις πράσινες λύσεις

Ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και του Πράσινου Συμφώνου, ενώ ο ΟΗΕ στηρίζει την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα έχει εκπονήσει το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), που περιλαμβάνονται δράσεις για την απολιγνιτοποίηση, την αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το Act for Earth, Δράση για τη Γη, με ρεπορτάζ, άρθρα, έρευνες καλεί τους πολίτες να δράσουν και οι ίδιοι. Το περιεχόμενό του κατηγοριοποιείται σε έξι μεγάλες θεματικές:

  • Βιωσιμότητα
  • Ενέργεια
  • Καινοτομία
  • Ανακύκλωση
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Υπεύθυνη Κατανάλωση.

Στις κατηγορίες αυτές, εντάσσεται αρθρογραφία και ρεπορτάζ, παρουσίαση ερευνών και συνεντεύξεων, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τον πολίτη – καταναλωτή, που είναι ενεργό μέλος της παγκόσμιας κοινότητας, ενδιαφέρεται να δράσει για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να ενημερωθεί για όσα συμβαίνουν.

Μια νέα εποχή, με κατεύθυνση στην πράσινη οικονομία, τις βιώσιμες επενδύσεις και την υπεύθυνη κατανάλωση, ξεκινά για όλους και το CNN Greece πρωτοστατεί στην κατάλληλη και έγκυρη, σφαιρική ενημέρωση των πολιτών που δεν θέλουν να μένουν πίσω, αλλά αντίθετα να προχωρήσουν μπροστά: Act for Earth!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ